C# Programlama Dilleri

Değişkenler

Programlama dillerinin en güçlü özelliklerinden biri değişkenlerdir. Değişkenler, yazdığınız programın daha esnek ve güçlü olmasını sağlarlar.  C# programlama dili çok gelişmiş bir değişken yapısına sahiptir. Standart tüm veri tiplerini destekleyen standart değişkenlerinin yanında,  nesne tabanlı yapısı sayesinde istediğiniz her türlü değişken yapısını kendiniz de yapabilirsiniz.

Veri/Data/Değer nedir?

Programlama sırasında üzerinde işlem yapılan her türlü bilgiye veri, değer veya data adı verilir. Bilgisayar programları bilgileri saklamak, işlemek ve gerektiğinde kullanıcıya ulaştırmak üzere yazılırlar. Adınız, soyadınız, adresiniz, doğum tarihiniz, bir  hastanın kan basıncı veya kan değerleri, kameradan alınan görüntü, klavyede bastığınız tuş, farenizin hareketi gibi her türlü bilgi bilgisayara ulaştığında bir veri/data/değer halini alır. Veriler metin, sayı, tarih gibi farklı türlerden olabilir. Bilgisayar yazılımlarında bir veriye ulaşıldığında genellikle o veri uygun bir değişkenin içine konulur.

Değişken Nedir?

Değişkenler verilerin içine konulduğu kutular gibidir. Bilgisayarın RAM adı verilen hafızasındaki bu kutular içine konulacak verinin tipine uygun olacak şekilde program kodları ile oluşturulurlar.

 

Konunun video anlatımı için aşağıdaki resme tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir